DEFIBRILATOR

DEFIBRILATOR

Een defibrillator is een apparaat waarmee men door het toedienen van een elektrische schok het hart van een bewusteloze patiënt kan laten stoppen met fibrilleren, waardoor het opnieuw in een normaal ritme wordt gebracht.

Wist je dat elke dag bijna 30 mensen in België een hartstilstand krijgen buiten het ziekenhuis? Slechts 5 tot 10% overleeft dit. Als een slachtoffer binnen de drie à vier minuten een stroomstoot krijgt toegediend met een AED, dan heeft hij of zij 60 tot 70% overlevingskans. Dankzij specifieke opleidingen kan iedereen in je bedrijf een AED-toestel leren gebruiken.

Een AED is een Automatische Externe Defibrillator. Het is dat groene bakje met een hart en de letters AED op. Binnenin zit een draagbaar toestel dat een elektrische schok toedient in het geval van hartritmestoornissen. De schok kan het ritme van het hart herstellen.

Iedereen mag een AED gebruiken. Het is veilig en geeft gesproken instructies mee. Terwijl je wacht op de hulpdiensten kan het op die manier een leven redden. 

 

Indien je een cursus wil bijwonen, meld je bij Jos Haegdorens (0476 41 19 46)

2021 Weerstand Koersel
Design by :  Web-Grafic